Over mij

In het kort iets over mij

Ik ben Gertjan van der Deure. Na mijn opgroeien in Hilversum ging ik in 1989 in Utrecht studeren en wonen.

Talen hebben mijn grote interesse. Al sinds de middelbare school heb ik hier veel belangstelling voor. Ik begrijp vrij snel hoe een taal in elkaar zit en daardoor pik ik het gemakkelijk op. Ik kan er werkelijk van genieten als ik me verstaanbaar kan maken in een andere taal.

Daarom wilde ik meer weten en ben ik Franse Taal- en Letterkunde gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Ook heb ik de PABO gedaan en heb ik enkele jaren lesgegeven in het basisonderwijs. Aan de Volksuniversiteit Utrecht volgde ik cursussen Zweeds. Ik ga regelmatig naar Frankrijk en Zweden.

Naast mijn moedertaal Nederlands spreek ik Engels en redelijk Duits. Vanuit mijn kennis van het Frans versta ik een beetje Italiaans en Spaans, omdat het ook Romaanse talen zijn. Ditzelfde geldt voor het Noors, net als het Zweeds een Germaanse taal.

Lesgeven vind ik erg leuk. Het is prachtig om cursisten te zien groeien en zich te ontwikkelen in hun vaardigheden. Naast hun kennis van de taal neemt ook hun zelfvertrouwen toe. Het besef dat ze zelf iets hebben geleerd. Dat ze een andere taal leren. Het is mooi aan dit proces een bijdrage te kunnen leveren en daar zet ik me met veel plezier voor in.

foto-gertjan-2016

“I don’t know” Wat betekent dat in het Nederlands? – “Sorry, dat weet ik niet” – W. van Broekhoven